Kampioen Bayer Leverkusen nog ongeslagen door late 1-1 bij Borussia Dortmund

Josip Stanisic scoorde in de achtste minuut van de extra tijd van tweede helft de gelijkmakerAFP
Bayer Leverkusen heeft in zijn eerste Bundesligawedstrijd als kampioen ternauwernood zijn ongeslagen status behouden. Borussia Dortmund leek op weg naar de overwinning dankzij een doelpunt van Niclas Füllkrug in de 81e minuut, maar de Kroaat Josip Stanisic maakte in de slotminuut nog gelijk: 1-1.

Leverkusen bleef dit seizoen in de eerste dertig competitiewedstrijden ongeslagen en verloor ook in de overige duels nog niet. De ploeg van trainer Xabi Alonso kroonde zich vorige week voor het eerst tot landskampioen.

Dortmund heeft door het late gelijkspel nu 2 punten achterstand op RB Leipzig, dat vierde staat en daarmee op een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. Verder strijdt zowel Dortmund als Leverkusen nog om een Europese hoofdprijs: Dortmund staat in de halve finale van de Champions League, Leverkusen is doorgedrongen tot de laatste vier in de Europa League.