FC Porto in rechtstreeks duel ten koste van Sjachtar Donetsk naar achtste finales

Pepe nam één doelpunt voor zijn rekening
Pepe nam één doelpunt voor zijn rekeningANP
FC Porto heeft zich ten koste van Sjachtar Donetsk geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. In een rechtstreeks duel tussen de naaste belagers van koploper FC Barcelona versloegen de Portugezen de Oekraïners van trainer Marino Pusic met 5-3. De Braziliaan Wenderson Galeno was opnieuw belangrijk met twee doelpunten.

Galeno, in het eerste duel tussen beide teams al goed voor twee treffers, opende al in de 9e minuut de score. Hij schoot raak nadat de bal met wat fortuin voor zijn voeten was beland. Na een klein half uur was het weer gelijk. Het was een betwiste treffer, want Porto-verdediger Pepe leek te reageren op een vlagsignaal van een van de assistent-scheidsrechters. Danylo Sikan kon vervolgens op aangeven van Oleksandr Zoebkov scoren. De VAR oordeelde dat van buitenspel geen sprake was.

Zoon van de trainer

Kort voor rust zette Galeno de thuisploeg weer op voorsprong met een schot van buiten het strafschopgebied. Na ruim een uur werd het 3-1 door Mehdi Taremi. Porto bracht zich met een ongelukkig eigen doelpunt van Stephen Eustáquio in de problemen, maar good-old Pepe zorgde al snel voor de 4-2. De verdediger werd eerder deze groepsfase al de oudste doelpuntenmaker ooit in de Champions League. Na de 5-2 van oud-Ajacied Francisco Conceição, zoon van trainer Sergio Conceição, was wel duidelijk dat Porto maandag bij de loting een van de zestien overgebleven teams is. Daar bracht een doelpunt van Eguinaldo Lemos (5-3) geen verandering in.