Arsenal-trainer Arteta hard voor zijn spelers na nederlaag in Porto: 'We waren naïef'

Arteta kijtk niet blij tijdens de wedstrijd tegen Porto
Arteta kijtk niet blij tijdens de wedstrijd tegen PortoProfimedia
Trainer Mikel Arteta wijt de late nederlaag van Arsenal bij FC Porto in de achtste finales van de Champions League aan een gebrek aan ervaring. Wenderson Galeno bezorgde de Portugezen in de 94e minuut de winst (1-0).

"We domineerden de wedstrijd echt", aldus Arteta. "We speelden alleen met te weinig agressie en met te weinig dreiging naar voren. In de tweede helft ging dat beter, maar ook toen creëerden we geen echte kansen."

Porto - Arsenal
Porto - ArsenalFlashshare

Arteta vond dat Arsenal een gelijkspel over de streep had moeten trekken. "In de 94e minuut waren we naïef en dat heeft een grote impact gehad op het resultaat. Veel andere dingen deden we goed."

Arsenal, in de groepsfase nog tegenstander van PSV, zou graag weer eens de kwartfinales halen. De laatste zeven keer dat de 'Gunners' in de achtste finales van de Champions League stonden, vloog de club eruit. De return in Londen is op 12 maart.