Simons en Leipzig boeken tegen Weghorst-loos Hoffenheim derde zege op rij

RB Leipzig heeft de derde zege op rij geboekt
RB Leipzig heeft de derde zege op rij geboektEPA
RB Leipzig heeft zijn derde zege op rij geboekt in de Bundesliga. De ploeg van Oranje-international Xavi Simons versloeg in het eigen stadion Hoffenheim met 3-1.

Met de zege nam Leipzig de derde plaats op de ranglijst over van VfB Stuttgart, dat zondag nog nummer 2 Bayern München treft. Koploper Bayer Leverkusen heeft 4 punten meer dan Leipzig en een wedstrijd minder gespeeld.

Leipzig kwam tegen Hoffenheim in de 34e minuut op voorsprong via Lukas Klostermann. De verdediger schoot van dichtbij raak. Hoffenheim kwam vlak voor rust weer langszij, toen Ozan Kabak een vrije trap van Robert Skov binnenkopte, 1-1.

Simons, die voor rust al een paar keer dicht bij een treffer was geweest, raakte in de tweede helft de binnenkant van de paal. De net ingevallen Emil Forsberg schoot Leipzig in de 70e minuut weer op voorsprong. Even later raakte hij de lat, waarna Mohamed Simakan de rebound binnen werkte.

Simons werd in de slotfase gewisseld. Florian Grillitsch (Hoffenheim), voormalig speler van Ajax, kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart. Wout Weghorst ontbrak nog bij Hoffenheim nadat hij vorige week tegen VfL Bochum geblesseerd was uitgevallen.