PSV-opponent Borussia Dortmund verliest van Hoffenheim

Borussia Dortmund verspeelde thuis tegen Hoffenheim een 2-1 voorsprong
Borussia Dortmund verspeelde thuis tegen Hoffenheim een 2-1 voorsprongAFP
Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga een verrassende nederlaag geleden. Het elftal van coach Edin Terzic ging, vijf dagen na het gelijkspel (1-1) tegen PSV in de achtste finales van de Champions League, voor eigen publiek onderuit tegen middenmoter Hoffenheim: 2-3.

Donyell Malen scoorde opnieuw, net als tegen PSV. De aanvaller reageerde halverwege de eerste helft attent toen Julian Brandt een hoekschop verlengde (1-1). Hoffenheim was al in de 2e minuut op voorsprong gekomen via Ihlas Bebou.

Kort na de treffer van Malen zette verdediger Nico Schlotterbeck, die geschorst is voor de return tegen PSV, Dortmund op voorsprong. Hoffenheim sloeg na rust toe. Maximilian Beier scoorde in de 61e en 64e minuut. Wout Weghorst verving de aanvaller in de 79e minuut.

Dortmund uitgefloten

De supporters van Dortmund floten hun spelers na afloop uit. De club blijft op de vierde plaats staan, met 1 punt voorsprong op nummer 5 RB Leizpig. Dortmund en PSV staan woensdag 13 maart voor de tweede keer tegenover elkaar en strijden dan voor een plek in de kwartfinales.

Voor Malen, die in blessuretijd een gele kaart kreeg, was het zijn tiende doelpunt dit seizoen in de competitie. Vorig seizoen bleef hij op negen treffers steken. Ian Maatsen had ook een basisplaats bij de thuisploeg. De verdediger ging een kwartier voor tijd naar de kant.