Onrust bij Bayern München neemt toe na derde nederlaag op rij

Na 77 minuten kreeg Dayot Upamecano van Bayern zijn tweede gele kaart
Na 77 minuten kreeg Dayot Upamecano van Bayern zijn tweede gele kaartAFP
De onrust bij Bayern München neemt toe na het derde verlies op rij. De competitiewedstrijd bij VfL Bochum ging met 3-2 verloren, waardoor de achterstand op koploper Bayer Leverkusen 8 punten bedraagt.

Na de 3-0-nederlaag bij Leverkusen en de teleurstellende 1-0 in Rome tegen Lazio in de achtste finales van de Champions League ging het ook in het Ruhrgebied mis. Bayern München nam voor rust via een knappe goal van Jamal Musiala nog wel de leiding, maar gaf het daarna helemaal weg.

Nadat Harry Kane namens Bayern München een enorme kans had gemist, verzorgde de Japanner Takuma Asano na ruim een half uur spelen met een diagonaal schot de gelijkmaker. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kopte Keven Schlotterbeck uit een hoekschop de bal achter doelman Manuel Neuer, waarbij de in de basis gestarte Matthijs de Ligt te laat was.

Rode kaart

Na 77 minuten kreeg Dayot Upamecano zijn tweede gele kaart toen hij in een luchtduel met Schlotterbeck in het strafschopgebied volgens de arbitrage te veel zijn arm gebruikte. De toegekende penalty werd binnengeschoten door Kevin Stöger. De 3-2 van Kane, zijn 25e goal van het seizoen, kwam uiteindelijk te laat, al verzuimde hij daarna nog wel de 3-3 op het bord te zetten voor de ploeg van trainer Thomas Tuchel.

De wedstrijd lag zowel voor als na rust enige tijd stil door fanprotesten tegen de mogelijke toetreding van investeerders in de DFL, de organisator van de twee hoogste divisies. Supporters gooiden tennisballen op het veld, iets wat de afgelopen weken in meer stadions voor oponthoud zorgde.