Harry Kane leidt Bayern München na zwaarbevochten zege op RB Leipzig

Harry Kane maakte in de extra tijd van de tweede helft de winnende treffer
Harry Kane maakte in de extra tijd van de tweede helft de winnende trefferAFP
Harry Kane heeft Bayern München met twee doelpunten aan een zwaarbevochten zege op RB Leipzig geholpen. De Engelsman maakte de winnende treffer in blessuretijd: 2-1. Bayern beperkte daardoor de achterstand op koploper Bayern Leverkusen tot 8 punten.

Kane zette Bayern na een klein uur op voorsprong met een diagonaal schot met links, maar de Sloveen Benjamin Sesko maakte in de 70e minuut gelijk. De inzet van Sesko werd beroerd, waardoor keeper Manuel Neuer op het verkeerde been stond. Sesko was ook al trefzeker in de laatste drie competitieduels waarin hij een basisplaats had.

Het leek op 1-1 uit te draaien, maar in de 91e minuut bediende invaller Eric Maxim Choupo-Moting Kane, die niet aarzelde en opnieuw met links doel trof. Kane tekende al voor zijn 27e doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. Er was sprake van grote opluchting bij Bayern, dat eerder deze week bekendmaakte na dit seizoen niet verder te gaan met trainer Thomas Tuchel.

Slechte reeks

"Ik denk dat de beste ploeg heeft gewonnen", zei Bayern-captain Neuer na afloop tegen Sky. Hij ging ook in op het naderende vertrek van Tuchel. "Dat doet ons, de spelers, allemaal niet goed. Het is net als op school; dat het niet de schuld is van de leraar als de cijfers slecht zijn. Wij moeten ook onze verantwoordelijkheden nemen."

Bayern had drie duels op een rij verloren. Tegen Bayer Leverkusen werd het 3-0, in de Champions League was Lazio met 1-0 te sterk en vorig weekend verloor de regerend landskampioen met 3-2 van Bochum.

De Ligt en Simons

Bij de thuisploeg speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd, bij RB Leipzig ging Xavi Simons vlak voor tijd naar de kant.

Bayern moet voor de landstitel met nog elf duels 8 punten goedmaken op Bayer Leverkusen, dat vrijdagavond Mainz 05 al met 2-1 versloeg.