Alonso geeft toe dat late doelpunten van Leverkusen 'moeilijk uit te leggen' zijn

Het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso bleef ongeslagen door wederom een laat doelpunt en speelde met 2-2 gelijk tegen StuttgartAFP
Het is moeilijk uit te leggen waarom en hoe het Bayer Leverkusen steeds lukt nederlagen te voorkomen in de laatste minuten van een wedstrijd. Zelfs coach Xabi Alonso kan het niet meer realistisch verklaren nadat zijn ploeg op het nippertje een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Stuttgart.

Robert Andrich scoorde in de zesde minuut van de blessuretijd na een rebound uit een vrije trap van Florian Wirtz. Het doelpunt verlengde Leverkusens ongeslagen reeks tot 46 wedstrijden in alle competities dit seizoen en hield de Bundesliga-kampioen op koers om de eerste ploeg te worden die een competitieseizoen ongeslagen afsluit.

“Ik heb dit niet vaak zien gebeuren in het voetbal. Het is moeilijk uit te leggen,” vertelde de 42-jarige manager aan Sky. Leverkusen heeft dit seizoen al 10 keer gescoord in de blessuretijd om zo een wedstrijd te winnen of gelijk te spelen.

'Kon het niet geloven'

Andrichs doelpunt in de 96e minuut volgde op het doelpunt van Josip Stanisic van vorige week zondag in de zevende minuut van de blessuretijd, waarmee een 1-1 gelijkspel werd bewerkstelligd bij Borussia Dortmund. Alonso rende vorige week langs de zijlijn om het met zijn spelers te vieren, maar stond deze week stil en glimlachte nadat Andrichs doelpunt erin ging.

“Vorige week werd ik een beetje emotioneel, maar deze week kon ik gewoon niet geloven dat het ons weer gelukt is.”

Alonso's collega, Stuttgart-trainer Sebastian Hoeness, was teleurgesteld dat de scheidsrechter de klok zo lang door liet lopen voor het doelpunt van Leverkusen in een “hectische en zeer emotionele” wedstrijd. “Het was vier minuten, toen was het vijf minuten,” zei hij. “Naar mijn mening had de vrije trap niet meer mogen plaatsvinden.”

Leverkusen begon aan het seizoen met slechts twee belangrijke prijzen in hun clubgeschiedenis - een Duitse beker en de Europa League. Nadat ze eerder in april de eerste landstitel in hun 120-jarige geschiedenis veroverden, ligt Alonso's ploeg op koers voor een opmerkelijke 'treble'.

Europa League & bekerfinale

Leverkusen neemt het in de halve finale van de Europa League op tegen Roma, met de eerste wedstrijd donderdag in de Italiaanse hoofdstad. Alonso's ploeg is ook doorgedrongen tot de Duitse bekerfinale, waarin ze het opnemen tegen tweededivisionist Kaiserslautern.