Zuid-Korea schakelt Saudi-Arabië uit na strafschoppen en bereikt kwartfinales

Cho Gue-sung scoorde in blessuretijd de gelijkmaker
Cho Gue-sung scoorde in blessuretijd de gelijkmakerAFP
Zuid-Korea heeft zich ten koste van Saudi-Arabië geplaatst voor de kwartfinales van de Azië Cup. De ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann was in Qatar na strafschoppen te sterk voor de formatie van Roberto Mancini. De stand na de reguliere speeltijd en de verlenging was 1-1.

De openingstreffer van Saudi-Arabië, dat op het laatste WK nog had gestunt met een zege tegen Argentinië, viel in de 46e minuut. Na een assist van aanvoerder Salem Al-Dawsari schoot Abdullah Radif de bal in de verre hoek. Zuid-Korea kwam pas in de 9e minuut van de blessuretijd langszij door Cho Gue-sung, die van dichtbij raak kopte.

In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Sami Al-Najei en Abdulrahman Ghareeb misten namens Saudi-Arabië, terwijl alle Koreanen scoorden.

Tweede zege

Voor Zuid-Korea was het pas de tweede zege in vier wedstrijden op de Azië Cup. De ploeg van onder anderen Kim Min-jae (Bayern München) en Son Heung-min (Tottenham Hotspur) was met 5 punten als nummer 2 doorgedrongen tot de knock-outfase. De teller van Son staat op twee treffers, allebei uit een strafschop.