Iran met Jahanbakhsh na strafschoppen door op Azië Cup

Iran viert een doelpunt eerder in het toernooi om de Azië Cup
Iran viert een doelpunt eerder in het toernooi om de Azië CupAFP
Iran is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Azië Cup. De ploeg van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh won in Qatar na strafschoppen van Syrië. De stand na de reguliere speeltijd en de verlenging was 1-1, beide treffers werden eveneens gemaakt vanaf de stip.

Iran opende de score in de 34e minuut uit een strafschop van Mehdi Taremi. Omar Kharbin benutte na 64 minuten een penalty namens Syrië, 1-1. Taremi zag vervolgens in de slotfase van de reguliere wedstrijd twee keer een gele kaart. Syrië wist in de verlenging niet te profiteren van het numerieke overwicht, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Fahd Yousef van Syrië was de enige die miste.

Jahanbakhsh stond in de basis bij Iran en werd in de 74e minuut gewisseld. Hij ontmoet in de kwartfinale van Iran tegen Japan met Ayase Ueda een ploeggenoot. Ueda won met zijn land in de achtste finale van Bahrein (3-1), mede dankzij een treffer van de Feyenoorder.