Iran met aanvoerder Jahanbakhsh naar achtste finale na overwinning op Hongkong

Aanvoerder Jahanbakhsh in actie
Aanvoerder Jahanbakhsh in actieProfimedia
Iran heeft zich, in navolging van Irak, Australië en gastland en titelverdediger Qatar, geplaatst voor de achtste finales van de Azië Cup. Makkelijk ging het echter niet tegen Hongkong, waar met 1-0 van werd gewonnen.

Op papier was het misschien wel een van de meest onevenwichtige potjes van het toernooi. Iran is de nummer 21 van de wereldranglijst, terwijl Hongkong 150e staat.

Hongkong - Iran
Hongkong - IranFlashshare

Iran is op jacht naar een vierde titel en domineerde het balbezit voor de ogen van ruim 36.000 toeschouwers in het Khalifa International Stadion.

Maar Hongkong, dat voor het eerst in meer 55 jaar weer op de Azië Cup speelt, kreeg vroeg in de wedstrijd kansen, zeker toen de in Brazilië geboren aanvaller Everton Camargo van dichtbij overschoot.

De stand in Groep C
De stand in Groep CFlashshare

Iran maakte in de 24e minuut wat achteraf de winnende treffer bleek. Mehdi Ghayedi schoof de bal diagonaal achter doelman Yapp Hung-fai.

Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh droeg 80 minuten lang de aanvoerdersband bij Iran, alvorens hij naar de kant werd gehaald.