Feyenoorder Jahanbakhsh met Iran niet naar finale Azië Cup na nederlaag tegen Qatar

Vreugde bij Qatar na de tweede goal
Vreugde bij Qatar na de tweede goalANP
Gastland Qatar heeft zich verzekerd van een plek in de eindstrijd van de Azië Cup. De Qatarezen waren in het Al Thumama Stadium in Doha met 3-2 te sterk voor Iran, waar Alireza Jahanbakhsh nog trefzeker was. De Feyenoorder maakte kort na rust gelijk uit een penalty (2-2).

Almoez Ali maakte in de 82e minuut het winnende doelpunt. Hij kreeg de bal fortuinlijk voor zijn voeten rond de strafschopstip en schoot diagonaal raak. Er werd geappelleerd voor buitenspel, maar daarvan was geen sprake. In blessuretijd moest Iran nog met tien man verder na een rode kaart voor Shojae Khalilzadeh.

Jordanië

Qatar neemt het nu op tegen Jordanië, dat zich dinsdag ten koste van Zuid-Korea plaatste voor de eindstrijd. Eind 2022 wist Qatar als gastland van het WK geen wedstrijd te winnen. Oranje was in de groepsfase ook met 2-0 te sterk.