AZ-doelman Mathew Ryan met Australië door Zuid-Korea uitgeschakeld in Azië Cup

Son Heung-min scoort de winnende voor Zuid-Korea
Son Heung-min scoort de winnende voor Zuid-KoreaProfimedia
AZ-doelman Mathew Ryan heeft met Australië de halve finales van de Azië Cup maar net gemist. Zuid-Korea dwong pas diep in blessuretijd een verlenging af (1-1) en daarin maakte Son Heung-min (Tottenham Hotspur) het winnende doelpunt: 2-1.

Craig Goodwin, die een verleden heeft bij Sparta Rotterdam, zorgde vlak voor rust met een rake volley voor de voorsprong. Zuid-Korea leek geslagen, maar Hwang Hee-chan benutte in de slotminuten een strafschop, waarbij Ryan nog wel in de goede hoek zat. Son liet de Zuid-Koreanen daarna opnieuw juichen. Bij Australië kreeg Aiden O'Neill kort daarop na een forse tackle de rode kaart, na een ingreep van de VAR.

Eerder op de dag wist Jordanië zich al te plaatsen voor de halve finales door met 1-0 te winnen van Tadzjikistan. Jordanië speelt nu tegen Zuid-Korea. Zaterdag staan de andere twee kwartfinales op het programma. Iran neemt het dan op tegen Japan en titelverdediger Qatar treft Azerbeidzjan.