Vrouwen Ajax scoren in restant wedstrijd tegen AZ driemaal en houden druk op Twente

Romee Leuchter scoorde de eerste twee voor Ajax tegen AZ
Romee Leuchter scoorde de eerste twee voor Ajax tegen AZProfimedia
De vrouwen van Ajax hebben het restant van de thuiswedstrijd tegen AZ Alkmaar met 3-0 gewonnen. Op 20 april werd het duel na ongeveer acht minuten gestaakt wegens een heftige blessure van AZ-keepster Femke Liefting. Ze moest richting ziekenhuis en er werd besloten niet meer te voetballen.

Donderdagavond ging het duel verder en vertaalde Ajax het verschil op de ranglijst in een ruime overwinning. Romee Leuchter scoorde voor en na rust, invaller Danique Tolhoek maakte het feest compleet. Met nog twee speelrondes te gaan voerde Ajax de druk op koploper FC Twente nog even op.

Het gat tussen de nummer één en twee is vijf punten en daarmee kunnen de Tukkers het kampioenschap nog verspelen. Heel aannemelijk lijkt dat niet met in 20 wedstrijden slechts één verliespartij voor Twente. Het team van trainer Joran Pot kan woensdag 1 mei (18.45 uur) kampioen worden met een zege op bezoek bij Fortuna Sittard. Ajax speelt dan tegelijkertijd thuis tegen PSV.