Titelverdediger Senegal begint Afrika Cup met ruime en overtuigende zege op Gambia

Lamine Camara viert de 3-0 met zijn teamgenoten
Lamine Camara viert de 3-0 met zijn teamgenotenAFP
Senegal is overtuigend begonnen aan het toernooi om de Afrika Cup in Ivoorkust. De titelverdediger rekende in Yamoussoukro af met Gambia, dat de tweede helft met een man minder speelde: 3-0.

Middenvelder Pape Gueye zette Senegal met een laag schot van dichtbij al in de 4e minuut op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de Gambiaan Ebou Adams een rode kaart. Senegal profiteerde al snel van de overtalsituatie. Lamine Camara maakte in de 52e minuut de 2-0 en in de slotfase scoorde hij nog eens.

Bij Gambia had Feyenoorder Yankuba Minteh een basisplaats. De aanvaller werd in de 83e minuut gewisseld. Feyenoord mist naast Minteh deze periode ook Ramiz Zerrouki, Ayase Ueda en Alireza Jahanbakhsh door interlandverplichtingen bij de Afrika Cup en Azië Cup.

WK

Senegal won twee jaar geleden voor het eerst de Afrika Cup. In de finale werd Egypte na strafschoppen verslagen. Op het WK in Qatar verloor Senegal ruim een jaar geleden in de poulefase met 2-0 van Nederland.