Marokko moet op Afrika Cup genoegen nemen met een gelijkspel tegen Congo

Mohamed Chibi probeert Meschack Elia (R) te slim af te zijn
Mohamed Chibi probeert Meschack Elia (R) te slim af te zijnProfimedia
Marokko is er niet in geslaagd om van de Democratische Republiek Congo op de Afrika Cup te winnen. De nummer 4 van het laatste WK moest genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

Achraf Hakimi schoot Marokko nog wel op voorsprong. Cédric Bakambu verzuimde Congo vlak voor rust op gelijke hoogte te brengen. De aanvaller van Galatasaray miste een strafschop. Silas Katompa Mvumpa maakte in de 76e minuut alsnog gelijk (1-1).

Marokko gaat nog wel aan de leiding in de poule, met dank aan het gewonnen eerste groepsduel met Tanzania (3-0). Congo speelde woensdag gelijk tegen Zambia (1-1), dat later op zondag Tanzania treft.