Düsseldorf klopt op de deur bij top-twee, duur puntenverlies 1. FC Kaiserslautern

Deze poging van Yannik Engelhardt (Düsseldorf) trof doel, maar werd afgekeurd door de VARProfimedia
De 2. Bundesliga is dit seizoen ongemeen spannend. Zowel boven- als onderin is de strijd nog lang niet gestreden. Zaterdagmiddag om 13.00 uur begonnen drie duels met allerlei implicaties. Fortuna Düsseldorf trok hun goede vorm door, onderin leed 1. FC Kaiserslautern zeer duur puntenverlies.
De stand in de 2. Bundesliga
De stand in de 2. BundesligaFlashshare

Fortuna Düsseldorf - Greuther Fürth 1-0

Fortuna Düsseldorf heeft met een 1-0 overwinning op Greuther Furth de druk op nummer twee St. Pauli verhoogd. Vincent Vermeij, in eigen land actief geweest voor Jong Ajax, De Graafschap, Heracles Almelo en FC Den Bosch, scoorde in de 69e minuut de enige goal van de wedstrijd. Fortuna staat derde met 55 punten, slechts twee minder dan St. Pauli. De bovenste twee promoveren naar de Bundesliga, de nummer drie speelt play-offs. Het was de zesde overwinning op rij voor Fortuna. St. Pauli verloor de laatste twee competitiewedstrijden. Ook Holstein Kiel is nog niet uit het zicht voor Fortuna. De koploper heeft 58 punten. HSV heeft nu zes punten achterstand op Fortuna, maar komt zaterdagavond nog in actie tegen uitgerekend Kiel.

De uitslag
De uitslagFlashshare

VfL Osnabrück - Eintracht Braunschweig 0-3

Het doek is zo goed als gevallen voor VfL Osnabruck. De ploeg van trainer Uwe Koschinat verloor met 0-3 van Eintracht Braunschweig, dat de punten ook nog goed kon gebruiken. Bij rust stond het al 0-2, al was dat enigszins vertekend. Na rust deed de thuisploeg er alles aan om een aansluitingstreffer te forceren, maar de derde treffer viel al na 60 minuten aan de andere kant. De 22-jarige Amerikaanse aanvaller Johan Gomez maakte zijn derde van het seizoen. Osnabruck staat met 24 punten op de laatste plaats en heeft nu zeven punten achterstand op nummer 16 Hansa Rostock, dat virtueel play-offs moet spelen. Zij spelen zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer 14 Magdeburg, dat bij een overwinning gepasseerd wordt. Braunschweig staat 13e met 34 punten.

De uitslag

1. FC Kaiserslautern - SV Wehen Wiesbaden 1-1

Het ooit zo grote 1. FC Kaiserslautern is één van de degradatiekandidaten in de 2. Bundesliga. Ze speelden de belangrijke thuiswedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden, maar kwamen niet verder dan 1-1. Bij een zege was Kaiserslautern uit de degradatiezone geklommen en hadden ze Wiesbaden erin gedrukt. De thuisploeg stond lang op 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van de Tsjechische middenvelder Filip Kaloc. Een kwartier voor tijd maakten de bezoekers gelijk via Ivan Prtajin. Wiesbaden is verre van veilig, maar weet zich op de 15e plaats op dit moment nipt veilig. Hansa Rostoch heeft één punt achterstand en komt dus nog in actie.