Zaalvoetballers Oranje na zege in Finland voor het eerst in 24 jaar weer op WK

Ayoub Boukhari voor Nederland tijdens de WK-kwalificatiethuiswedstrijd tegen FinlandANP
De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich voor het eerst sinds 2000 geplaatst voor het wereldkampioenschap. Het team van bondscoach Miguel Andrés was in Vantaa na strafschoppen te sterk voor Finland. Na de reguliere speeltijd was de eindstand 3-3 en na de verlenging 4-4. Oranje benutte alle vijf de penalty's. Voor Finland miste alleen Justus Kunnas, die ook in de reguliere speeltijd en in de verlenging al eens miste.

De eerste ontmoeting in Almere was afgelopen weekend in 1-1 geëindigd. Jordany Martinus zette Nederland in het beslissende duel kort voor rust op voorsprong. Martinus zorgde na rust ook voor de tweede treffer. Finland verkleinde de achterstand alweer snel via Kunnas. Via Lassi Lintula en Liro Vanha nam de thuisploeg zelfs de voorsprong, maar Ayoub Boukhari scoorde zes seconden voor tijd en dwong daarmee een verlenging af.

In de verlenging nam Oranje weer de leiding, door Ismail Ouaddouh (4-3). Die treffer leek voldoende voor deelname aan het WK, maar dit keer sloegen de Finnen één seconde voor tijd toe. Vanha maakte de 4-4.

Nederland benutte de vijf strafschoppen overtuigend. Het WK is in september in Oezbekistan.