Eerste kaarten zijn geschud op Grand Slam of Darts: vijf tickets vergeven

Stowe Buntz is één van de minder bekende darters op de Grand Slam of Darts
Stowe Buntz is één van de minder bekende darters op de Grand Slam of DartsProfimedia
Josh Rock, Gerwyn Price, Stowe Buntz, Michael van Gerwen en Nathan Aspinall zijn de eerste vijf spelers die zich hebben verzekerd van een plek bij de laatste-16 van de Grand Slam op Darts. 22 darters zijn maandag en dinsdag nog in de race voor de overige elf tickets voor de knock-outfase.

Michael Smith won in Groep A zondagavond van Krzysztof Ratajski (5-4). Daardoor ligt deze groep nog helemaal open. In de derde ronde speelt Smith (W2) tegen James Wade (W1) en neemt Ratajski (W1) het op tegen Nathan Girvan (W0), die zondagavond verloor van Wade (5-2).

In Groep B heeft Josh Rock zich geplaatst voor de achtste finales en spelen Jonny Clayton en Chris Dobey in de derde groepswedstrijd tegen elkaar. Berry van Peer ligt eruit.

Dirk van Duijvenbode won in Groep C met 5-2 van Steve Lennon en Luke Humphries rekende af met Gary Anderson (5-1). In de derde speelronde speelt Humphries (W2) nog tegen Van Duijvenbode (W1) en neemt Anderson het op tegen Lennon.

In Groep D heeft Gerwyn Price een ticket te pakken voor de laatste-16 en ligt Gian van Veen eruit. Nathan Rafferty en Ryan Searle strijden om het andere ticket.

Buntz, Van Gerwen en Aspinall door

Stowe Buntz is eveneens verzekerd van een plek in de volgende ronde, na zijn 5-3 zege op Stephen Bunting. Hij speelt nog tegen de al uitgeschakelde Dave Chisnall. Peter Wright (won van Chisnall met 5-4) en Stephen Bunting strijden om het tweede ticket vanuit Groep E.

Danny Noppert moet – ondanks twee zeges – in de laatste wedstrijd in Groep F nog winnen van Brendan Dolan om zijn kansen op de volgende ronde in eigen hand te houden. Andrew Gilding heeft bij winst op Haruki Muramatsu nog kans op de volgende ronde.

Michael van Gerwen heeft zich middels een 5-4 overwinning op Rob Cross verzekerd van een plek bij de beste-16 en speelt in de laatste groepswedstrijd nog tegen de al uitgeschakelde Martijn Kleermaker, die verloor van Fallon Sherrock (5-4). Cross en Sherrock strijden om het andere ticket.

Nathan Aspinall is zeker van zijn plek in de volgende ronde aangezien hij speelt tegen de reeds uitgeschakelde Ricardo Pietreczko. Beau Greaves en Damon Heta gaan uitmaken wie er met hem mee gaat naar de laatste-16.