NBA round-up: Stephen Curry na terugkeer van blessure bij winnende Warriors

Stephen Curry van de Golden State Warriors reageert op een overtreding tijdens de eerste helft tegen de LA LakersAFP
Stephen Curry keerde terug van een verstuikte enkel en scoorde 31 punten. Reserve Klay Thompson voegde er 26 aan toe en liet Golden State Warriors met 128-121 winnen van de Los Angeles Lakers.

De Lakers, die forward Anthony Davis na het eerste kwart verloren door een prik in het linkeroog, verspilden een 40-punten prestatie van LeBron James door te verliezen van de Warriors. "Een grote overwinning voor ons", zei Curry. "Ik weet niet wanneer we hier voor het laatst van ze gewonnen hebben."

Tweevoudig NBA MVP Curry miste de afgelopen drie wedstrijden van Golden State en de Warriors wonnen dit seizoen maar één van de zes duels zonder zijn inbreng. De 36-jarige guard en viervoudig NBA-kampioen keerde op spectaculaire wijze terug met zes rebounds en vijf assists, terwijl hij 12 van de 24 veldpogingen raak schoot en 3 van de 10 van driepunters.

James, die 15 van de 23 schoten raakte, voegde acht punten en negen assists toe en viel in nadat Davis na het eerste kwart naar de kleedkamer ging en niet meer in actie kwam. "Ze zullen het altijd over mij en hem hebben", zei Curry over James. "Maar het ging vanavond om onze totale groep. Voor ons is er een heel team nodig om te winnen en we hadden het nodig - we hadden het hard nodig."

Draymond Green droeg 12 rebounds en 13 assists bij en Jonathan Kuminga voegde 23 punten toe voor Golden State. De wedstrijd werd tegen het einde enkele minuten onderbroken door een haperende schotklok. "Dat heb ik in mijn carrière nog nooit gezien. Meestal hebben ze wel een reserveklok of zo", zei Curry. "Het is het ergste wat er kan gebeuren, vooral op deze leeftijd. Je bouwt de hele wedstrijd op, je gaat van start en als de motor afslaat, is het moeilijk om weer op gang te komen." De Warriors staan één procent voor op de Lakers in strijd om de laatste twee play-in-posities in de Western Conference.

Thunder aan de leiding in West

Jalen Williams scoorde 23 punten, pakte zeven rebounds en had zes assists in het duel waarin de Oklahoma City Thunder de gedeelde koppostie pakte Western Conference door met 118-112 te winnen bij Memphis. De Thunder evenaarde verdedigend NBA-kampioen Denver op de top van het Westen met 47 zeges en 20 nederlagen.

Rookie Chet Holmgren scoorde 22 punten en pakte 11 rebounds, terwijl Shai Gilgeous-Alexander 20 punten toevoegde voor Oklahoma City. "We moesten gewoon onze beslissende punten scoren", zei Holmgren. "Het ging niet de hele wedstrijd onze kant op, maar we kwamen genoeg op gang om met de winst weg te komen."

Minnesota kwam binnen één winstwedstrijd van de West beide koploper door Anthony Edwards die 31 punten scoorde en Mike Conley die er 25 aan toevoegde in een 119-100 Timberwolves zege op Utah. Jalen Brunson zorgde met 42 punten voor een 98-91 overwinning van de New York Knicks op Sacramento. Tyrese Maxey scoorde 30 punten om de Philadelphia 76ers over het bezoekende Charlotte te leiden met 109-98. Pascal Siakam scoorde 28 punten en 11 rebounds om Indiana met 121-100 de winst te bezorgen tegen Brooklyn Nets.

C.J. McCollum scoorde 30 punten en gaf acht assists, terwijl Zion Williamson 26 punten toevoegde en 10 rebounds pakte om New Orleans met 126-107 langs het bezoekende Portland te leiden. Jalen Green scoorde 26 punten en pakte 11 rebounds om Houston langs het bezoekende Cleveland te leiden: 117-103. De winstreeks van de Rockets werd daarmee verlengd naar vijf wedstrijden. Ayo Dosunmu scoorde 34 punten en Nikola Vucevic voegde 29 punten en 13 rebounds toe om de Chicago Bulls de winst te bezorgen tegen Washington: 127-98.