Lillard maakt indruk voor de Bucks tijdens zege op Nets, Nuggets winnen van Knicks

Lillard in actie voor de Bucks tegen de Nets
Lillard in actie voor de Bucks tegen de NetsProfimedia
Damian Lillard maakte 13 van zijn 30 punten tijdens het vierde kwart en liet twee steals noteren in de slotfase voor de Milwaukee Bucks, die met 115-108 wonnen van de Brooklyn Nets.

Nets @ Bucks

Lillard voegde 12 assists toe en tweevoudig MVP Giannis Antetokounmpo keerde terug na twee wedstrijden blessureleed met 21 punten, negen rebounds en vijf assists voor de Bucks, die de dag ervoor nog van Boston hadden verloren.

Lillard was aan beide kanten van de vloer belangrijk. Met minder dan vijf minuten op de klok stond het 96-96 toen hij de bal afsnoepte van Brooklyn-guard Cam Thomas en een counter opzette die eindigde met een driepunter van Antetokounmpo.

Milwaukee had een 103-101 voorsprong met 1:41 op de klok toen Lillard nog een steal pakte en Malik Beasley bediende voor een driepunter.

Nets @ BucksNBA

Lillard maakte even later zelf een driepunter en deed dat met 41 seconden nog eens voor een voorsprong van 10 punten voor Milwaukee.

Antetounmpo, die twee wedstrijden gemist had wegens hamstringproblemen, maakte in het eerste kwart negen punten voor de Bucks, die een 26-19 voorsprong pakten.

De voorsprong liep op naar 20 punten, maar de Nets kwamen onder leiding van Mikal Bridges (24 punten) terug.

Knicks @ Nuggets

Regerend kampioen Denver blijft goed in vorm tegen het einde van het reguliere seizoen. Ze wonnen met 113-110 van de New York Knicks, terwijl Luka Doncic zijn Mavericks aan een 113-97 overwinning op de Utah Jazz hielp.

Michael Porter Jr. ging 13-uit-16 en eindigde met 31 punten voor Denver. Een van de hoogtepunten was een alley-oop pass van Porter via het glas op zichzelf.

Nikola Jokic maakte zijn 22e triple-double van het seizoen (30 punten, 14 rebounds, 11 assists).

Knicks @ NuggetsNBA

De Nuggets, die 13-2 staan sinds de All-Star onderbreking, gaan nek-aan-nek met Oklahoma City in de strijd om de eerste plek in het Westen.

Denver wilde ook graag de beschamende nederlaag met 38 punten tegen de Knicks van afgelopen januari goedmaken.

Jalen Brunson maakte 26 punten voor de Knicks, die een achterstand van 12 punten terugbrachten naar twee voordat Denver-coach Michael Malone zijn basisspelers weer in de ploeg bracht en de Nuggets het karwei klaarden.

Jazz @ Mavs

In Dallas maakte Doncic 34 punten, pakte negen rebounds en gaf acht assists voor de Mavs, die 18 keer een dunk scoorde tijdens hun derde overwinning op rij.

Jazz @ Mavs
Jazz @ MavsNBA

Pelicans @ Magic

In Orlando maakte Magic-forward Paolo Banchero 20 punten, pakte 10 rebounds en gaf 11 assists voor de tweede triple-double in zijn carrière. De Magic wonnen met 121-106 van de New Orleans Pelicans.

Pelicans @ MagicNBA

Het was de vijfde overwinning op rij voor Orlando. Tot overmaat van ramp viel Brandon Ingram met een knieblessure uit bij de Pelicans.