Celtics boeken historische overwinning op Warriors, OKC pakt koppositie in westenProfimedia
De Boston Celtics blijven domineren in de NBA. Tegen de Golden State Warriors zetten ze een historische prestatie neer door met 140-88 te winnen.

Warriors @ Celtics

Het betekende de op twee na grootste overwinning ooit voor de Celtics, sinds ze in 1946 werden opgericht.

Jaylen Brown maakte 25 van zijn 29 punten in de eerste helft, waarin Jayson Tatum op zijn 26e verjaardag 22 van zijn 27 punten noteerde.

De Celtics werden het eerste team ooit dat drie wedstrijden wisten te winnen met een verschil van 50 punten of meer. In november was Indiana al slachtoffer (155-104) en vorige maand liep Brooklyn tegen een 136-86 nederlaag aan.

Zonder de geblesseerde Kristaps Porzingis pakten de Celtics een 82-39 voorsprong bij rust, de grootste voorsprong halverwege voor het team ooit en de grootste achterstand bij rust ooit voor de Warriors.

Warriors @ CelticsNBA

De Celtics maakten 10 driepunters in het eerste kwart, het meeste dit seizoen en eindigden het kwart met een 23-1 run voor een 44-22 voorsprong.

De Warriors schoten 34,9% (15-uit-43) raak in de eerste helft, 3-uit-18 op de driepunters en noteerden acht turnovers terwijl de Celtics 60% (30-uit-50) schoten in de eerste helft, 15-uit-24 op de driepunters en slechts een turnover.

Boston gunde haar topspelers in de tweede helft veel rust en vergrootte de voorsprong tot 115-62 na drie kwarten. Onder leiding van reservespelers kwam de grote overwinning niet meer in gevaar en kwamen de Celtics op 29-3 in thuiswedstrijden dit seizoen.

De Celtics zijn koploper in de Eastern Conference met een record van 48-12, terwijl Golden State negende staat met een record van 32-28.

Clippers @ Wolves

De Minnesota Timberwolves (42-19) verloren door een 89-88 nederlaag tegen de Los Angeles Clippers de koppositie in het westen aan Oklahoma City, dat met 118-110 te sterk was voor Phoenix.

Clippers @ WolvesNBA

Kawhi Leonard mikte twee vrije worpen raak met nog 13 seconden te spelen voor een 89-86 voorsprong voor de Clippers. Anthony Edwards dunkte raak met drie seconden op de klok, maar de Wolves kwamen niet meer in balbezit.

Leonard was de topscorer bij de Clippers met 32 punten, Edwards maakte er 27 voor Minnesota.

Thunder @ Suns

Shai Gilgeous-Alexander maakte 35 punten voor Oklahoma City, terwijl Bradley Beal 31 punten maakte voor de Suns. Jusuf Nurkic pakte maar liefst 31 rebounds voor Phoenix, een clubrecord.

Thunder @ SunsNBA

In Dallas was Luka Doncic goed voor een triple-double voor de Mavericks, maar kon een 120-116 nederlaag tegen de Philadelphia 76ers niet voorkomen.

Sixers @ Mavs

Tobias Harris maakte 28 punten, Tyrese Maxey 24 en Kelly Oubre Jr. 21 vanaf de bank voor de Sixers (35-25), die het opnieuw moesten doen zonder de geblesseerde MVP Joel Embiid.

Sixers @ MavsNBA

Doncic scoorde 38 punten, 11 rebounds en 10 assists, terwijl Kyrie Irving 28 punten maakte voor Dallas, dat achtste staat in het westen (34-27).

Knicks @ Cavs

In Cleveland maakte Donte DiVincenzo 28 punten en kwam Josh Hart tot een triple-double (13 punten, 19 rebounds en 10 assists) voor New York, dat met 107-98 te sterk was voor de Cavaliers.

Knicks @ CavsNBA

Jalen Brunson van New York raakte vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn linkerknie. De Cavaliers speelden zonder Donovan Mitchell, die ook last had van zijn knie.

Pacers @ Spurs

Victor Wembanyama was goed voor 31 punten, pakte 12 rebounds, gaf zes assists en had zes blocks voor de San Antonio Spurs, die met 117-105 wonnen van Indiana.

Pacers @ SpursNBA

Hornets @ Raptors

R.J. Barrett maakte 23 punten, terwijl Immanuel Quickley 22 punten en 11 assists toevoegde voor Toronto, dat met 111-106 won van Charlotte.

Hornets @ RaptorsNBA

Pistons @ Magic

Paolo Banchero maakte 29 punten voor Orlando tijdens de 113-91 overwinning op Detroit.