Almere City moet officieel lijfsbehoud uitstellen na gelijkspel tegen Heerenveen

Mats Köhlert (L.) en Peer Koopmeiners in duel
Mats Köhlert (L.) en Peer Koopmeiners in duelANP
Almere City heeft zich vooralsnog niet naar nóg een jaar Eredivisievoetbal gespeeld. In het eigen Yanmar Stadion speelde Almere met 1-1 gelijk tegen Heerenveen, wat bekent dat mathematisch lijfsbehoud nog niet is veiliggesteld.

Met Almere City op 34 punten en nummer 16 RKC op 25 punten is het voor de Waalwijkers met drie duels te spelen nog mogelijk om op gelijke hoogte te komen met de ploeg uit Flevoland, dat een doelsaldo van -20 overlegt tegenover RKC’s -21.

Een vlakke eerste helft zag weinig tot geen hoogtepunten en kon enkel worden opgevolgd door een betere tweede helft. Almere City volgde dit gedachtegoed al gauw op en opende binnen twee minuten na de rust de score via Kornelius Hansen, die op aangeven van Peer Koopmeiners de bal achter Andries Noppert kon schieten voor de 1-0.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Enkele kansen over en weer volgden, maar het was Heerenveen’s Osame Sahraoui, die Nordin Bakker met een harde bal verschalkte in de 80e minuut. De bezoekers riepen enkele minuten later om een strafschop nadat Yoann Cathline een overtreding leek te begaan in Almere’s strafschopgebied, maar hier niet voor werd gefloten door Martijn Vos.

Een VAR-check later kregen de Friezen alsnog de penalty toegekend en mocht kersvers Indonesisch international Thom Haye aanzetten voor de voorsprong. Nordin Bakker keerde de bal achter in de rechter onderhoek en hield Almere in leven. De laatste vijf minuten van de extra tijd werd het nog billenknijpen voor het thuispubliek nadat Peer Koopmeiners een rode kaart kreeg voor een roekeloze tackle.