Zuid-Korea van Klinsmann speelt ondanks twee goals van Son gelijk tegen Colombia

Jürgen Klinsmann speelde met Zuid-Korea gelijk tegen Colombia
Jürgen Klinsmann speelde met Zuid-Korea gelijk tegen ColombiaANP
Jürgen Klinsmann is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het voetbalelftal van Zuid-Korea in winst om te zetten. De Aziatische ploeg bleef in de stad Ulsan steken op een 2-2-gelijkspel in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia.

De Zuid-Koreaanse ster Heung-Min Son van Tottenham Hotspur bezorgde de thuisploeg een voorsprong van 2-0 met twee treffers in de eerste helft. Colombia trok vlak na rust de stand weer gelijk. Voormalig Real Madrid-speler James Rodríguez maakte in de 47e minuut de 2-1, waarna Jorge Carrascal een paar minuten later voor de gelijkmaker tekende.

Klinsmann werd eind februari aangesteld als bondscoach van Zuid-Korea. De 58-jarige Duitser was drie jaar geleden voor het laatst actief als coach in dienst van de club Hertha BSC, waar hij in februari 2020 opstapte.

Australië boekte eerder op vrijdag in Sydney een zege in een oefenduel met Ecuador: 3-1. Bij de Australiërs stond AZ-keeper Mathew Ryan op doel. Japan en Uruguay speelden met 1-1 gelijk in een oefeninterland in Tokio. Bij de Japanners speelde Yukinari Sugawara van AZ bijna de hele wedstrijd.