Tottenham Hotspur klopt Nottingham Forest en loopt weg bij verliezend Liverpool

Son Heung-Min viert de 3-0 van Tottenham Hotspur samen met Richarlison, terwijl Harry Kane toesneltANP/EPA
Tottenham Hotspur heeft in de strijd om deelname aan de Champions League goede zaken gedaan in de Premier League. De Londenaren waren in eigen stadion met 3-1 te sterk voor Nottingham Forest en profiteerden daarmee optimaal van de nederlaag van Liverpool eerder op zaterdag bij Bournemouth (1-0).

Harry Kane maakte de eerste twee doelpunten voor Tottenham en staat nu in de competitie op twintig treffers. De spits heeft nu in zes seizoenen in de Premier League twintig keer of vaker gescoord. Alleen Alan Shearer (zeven keer) en Sergio Agüero (zes keer) lukte dat ook.

Son Heung-min nam na rust het derde doelpunt van Tottenham voor zijn rekening. De Nederlander Arnaut Danjuma, die ontbreekt in de vorige week vrijgegeven voorselectie van bondscoach Ronald Koeman voor de komende interlandperiode, bleef bij de thuisploeg op de bank zitten. Nottingham scoorde in de 81e minuut via Joe Worrall tegen en André Ayew miste diep in blessuretijd nog een strafschop.

Vierde plaats

De Spurs staan op de vierde plaats met nu 6 punten voorsprong op Liverpool, dat een duel minder speelde. De eerste vier clubs plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Chelsea lijkt de slechtste periode achter de rug te hebben. Het team van trainer Graham Potter won bij Leicester City: 1-3. Vorige week versloeg Chelsea Leeds United al met 1-0 en dinsdag bereikten de Londenaren ten koste van Borussia Dortmund (2-0) de kwartfinales van de Champions League.

Everton

Voormalig Ajax-speler Hakim Ziyech en oud-PSV'er Noni Madueke bleven op de bank zitten bij Chelsea, waarvoor Ben Chilwell, Kai Havertz en Mateo Kovacic scoorden. Chelsea staat tiende met een achterstand van 5 punten op Liverpool.

Everton behaalde in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op Brentford (1-0) en steeg naar de vijftiende plek. Leeds United speelde gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Verdediger Joël Veltman had een basisplaats bij Brighton en middenvelder Crysencio Summerville startte bij Leeds.