Paris Saint-Germain wint opnieuw Franse supercup na zege op Toulouse

Kylian Mbappe viert zijn doelpunt met zijn teamgenoten
Kylian Mbappe viert zijn doelpunt met zijn teamgenotenAFP
Paris Saint-Germain heeft zich opnieuw verzekerd van de Trophée des Champions, de strijd tussen de Franse landskampioen en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen. In het eigen Parc des Princes was PSG met 2-0 te sterk voor bekerwinnaar Toulouse.

Regerend landskampioen PSG begon als favoriet aan het duel. Van de laatste tien edities van de Franse supercup had de ploeg er acht gewonnen. De start was voortvarend. De Zuid-Koreaan Lee Kang-in schoot al in de 3e minuut raak, na een voorzet van Ousmane Dembélé. Het team van coach Luis Enrique was wat slordig in de afwerking. Pas kort voor rust slaagde Kylian Mbappé erin na een slalom langs verdedigers van Toulouse doelman Guillaume Restes te passeren.

Kort na rust was Toulouse dicht bij een treffer: Cristian Cásseres schoot naast na een één-twee met Thijs Dallinga. De Nederlandse aanvaller had net als Stijn Spierings een basisplaats bij Toulouse.

PSG-verdediger Achraf Hakimi raakte uit een vrije trap nog de paal, waarna PSG het duel rustig uitspeelde. Toulouse kreeg in de slotfase nog wel enkele kansen, maar doelman Gianluigi Donnarumma bleek niet te passeren.