Juventus sluit prima eerste seizoenshelft af met nipte overwinning op AS Roma

Grote vreugde bij Adrien Rabiot na de 1-0
Grote vreugde bij Adrien Rabiot na de 1-0AFP
Juventus heeft 2023 afgesloten met een 1-0 overwinning op AS Roma. Matchwinner in het Allianz Stadion luisterde naar de naam Adrien Rabiot. De 28-jarige Fransman, alweer sinds 2019 speler van ‘La Vecchia Signora’ scoorde een paar minuten na rust op aangeven van Dusan Vlahovic.

Juventus draait een prima seizoen met in 18 wedstrijden slechts één nederlaag. Alle focus kon op de competitie na het afgelopen rampseizoen, waarin de club uit Turijn uiteindelijk 10 punten in mindering kreeg. Gevolg was geen Europees voetbal in het huidige seizoen. Dankzij de overwinning van zaterdagavond is de achterstand op koploper Inter een te overbruggen twee punten. De Romeinen speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk bij Genoa.

AS Roma heeft inmiddels een grote achterstand op de top twee opgelopen. Na zaterdagavond is het gat tussen AS Roma en Juventus liefst 15 punten en het lijkt erop dat de ploeg van José Mourinho nog hard moet knokken voor Europees voetbal. Het mocht ook geen aanspraak maken op een resultaat tegen de nummer twee. De enige grote kans was al na vijf minuten, toen Bryan Cristante een rebound op de rechterpaal plaatste.

Geen 2-0

De betere kansen waren daarna voor de gastheren. Filip Kostic, voormalig FC Groningen, had vlak voor rust de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt. Na de openingstreffer was de beste kans voor de bezoekers voor Paulo Dybala, maar hij zag een uithaal gered worden door Wojciech Szczesny. In de slotfase hing de 2-0 in de lucht. Rui Patricio redde met zijn voeten op een schuiver van Weston McKennie en een goal van Federico Chiesa werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het deed uiteindelijk geen pijn voor Juventus, dat het nieuwe jaar ingaat met een tweeluik tegen de hekkensluiter van de Serie A: Salernitana. Op 4 januari staat in Turijn een bekerduel op het programma en drie dagen later ontmoeten de twee elkaar in Salerno voor de competitie. AS Roma, dat slechts acht van de 18 duels wist te winnen, speelt op 3 januari voor de beker tegen Cremonese. Op 7 januari ontvangt het team voor de competitie Atalanta, dat één punt meer heeft.