AC Milan steviger op derde plaats na uitzege op Empoli

Olivier Giroud viert de tweede goal in de uitwedstrijd tegen Empoli
Olivier Giroud viert de tweede goal in de uitwedstrijd tegen EmpoliANP
Tijjani Reijnders heeft met AC Milan de derde plaats van de Serie A steviger in handen gekregen. De middenvelder, overgekomen van AZ, boekte met zijn ploeg een zege bij het laaggeklasseerde Empoli (0-3).

Ruben Loftus-Cheek opende in de 11e minuut de score, op aangeven van Rafael Leão. Olivier Giroud benutte in de 31e minuut een strafschop. Chaka Traorè bepaalde in de slotfase de eindstand. Reijnders speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers. AC Milan verkleinde de achterstand op koploper Internazionale weer tot 9 punten.

Internazionale won zaterdag met veel moeite van Hellas Verona (2-1). Davide Frattesi maakte pas in de blessuretijd de winnende treffer. Verona miste vervolgens nog een strafschop. Denzel Dumfries had een basisplaats bij de lijstaanvoerder. Zijn ploeggenoten Stefan de Vrij en Davy Klaassen bleven op de bank.