Celtic deelt in Old Firm tik uit aan Rangers en vergroot gat

Celtic viert de 2-0 tegen Rangers
Celtic viert de 2-0 tegen RangersAFP
Celtic heeft in de Old Firm tegen Rangers de koppositie verstevigd in de Schotse voetbalcompetitie. In de derby van Glasgow zegevierde de formatie van trainer Brendan Rodgers met 2-1.

In de eerste helft nam Celtic de leiding door een doelpunt van Paulo Bernardo. Na rust verdubbelde Kyogo Furuhashi de marge met een knal in de kruising. De aansluitingstreffer van James Tavernier uit een fraaie vrije trap kwam te laat. Ruim een kwartier voor de 2-1 kreeg Leon Balogun van Rangers de rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Daizen Maeda.

Celtic staat nu met 51 punten uit 21 duels aan de leiding. Rangers heeft acht punten minder, maar twee wedstrijden minder gespeeld.