Liverpool weer aan kop in Premier League na moeizame zege op Burnley

Liverpool viert het doelpunt van Nunez
Liverpool viert het doelpunt van NunezProfimedia
Liverpool heeft met de nodige moeite degradatiekandidaat Burnley verslagen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won op het eigen Anfield met 3-1 van de formatie van Vincent Kompany.

Met de zege neemt Liverpool de eerste plaats weer over van Manchester City, dat eerder van Everton won (2-0). De 'Reds' hebben 2 punten meer dan City, maar het elftal van coach Pep Guardiola heeft een duel minder gespeeld. Virgil van Dijk (Liverpool) speelde zijn 250e wedstrijd in de Premier League, ploeggenoot Cody Gakpo viel in en Ryan Gravenberch bleef bij de thuisclub op de bank. Keeper Alisson was afwezig door ziekte.

Reservedoelman Caoimhin Kelleher zag in het eerste half uur Burnley regelmatig opduiken voor zijn doel, maar het was Liverpool dat uit een van de eerste kansen de score opende. Burnley-keeper James Trafford zat mis bij een corner en Diogo Jota knikte de bal in een leeg doel. Dara O'Shea kopte Burnley in de laatste minuut voor rust weer langszij, eveneens uit een corner, 1-1.

Kopbal

Liverpool herstelde de marge in de 52e minuut dankzij Luis Díaz, die bij de eerste paal raak kopte. David Datro Fofana miste daarna twee grote kansen namens Burnley, waarna Darwin Núñez met een fraaie kopbal in de 79e minuut de wedstrijd besliste, 3-1.

Tottenham Hotspur versloeg op de valreep Brighton & Hove Albion met 2-1. De nieuwe nummer 4 van de ranglijst won dankzij een treffer diep in de blessuretijd van Brennan Johnson. Eerder had Tottenham-verdediger Micky van de Ven een strafschop veroorzaakt, die door Pascal Gross werd benut. Pape Sarr tekende na een uur voor de 1-1. Jan Paul van Hecke speelde de hele wedstrijd voor Brighton, Joël Veltman kwam in de slotfase in het veld en keeper Bart Verbruggen bleef op de bank.