Chelsea boekt op Stamford Bridge tegen Luton Town eerste zege van het seizoen

Raheem Sterling viert de 2-0
Raheem Sterling viert de 2-0ANP
Chelsea heeft in zijn derde wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning geboekt. De ploeg van de nieuwe trainer Mauricio Pochettino versloeg in eigen stadion het gepromoveerde Luton Town met 3-0.

Chelsea had de eerste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Liverpool (1-1), waarna een 3-1-nederlaag bij West Ham United volgde. Tegen Luton, dat voor het eerst sinds 31 jaar weer op het hoogste niveau speelt, zorgde Raheem Sterling ervoor dat de drie punten op Stamford Bridge bleven.

Sterling opende in de 17e minuut de score op aangeven van Malon Gusto. De Engelse aanvaller maakte halverwege de tweede helft de 2-0, na opnieuw een assist van Gusto. Op aangeven van Sterling zette Nicolas Jackson een kwartier voor tijd de eindstand op het bord, 3-0.

StatistiekenPressbox

Ian Maatsen

Bij Chelsea viel de Nederlandse verdediger Ian Maatsen in de slotfase in. Landgenoot Tahith Chong werd in de 77e minuut gewisseld bij Luton. Tim Krul zat op de bank bij de bezoekers.