Moeizame zege koploper Real Madrid op Real Mallorca

Real Madrid-aanvaller Brahim Diaz duikt op voor Mallorca-doelman Predrag RajkovicAFP
Real Madrid heeft met de nodige moeite gewonnen van Real Mallorca. Het duurde tot de 78e minuut voordat de koploper in La Liga afstand nam van de nummer 14. Dankzij een doelpunt van Antonio Rüdiger eindigde het duel in Bernabéu in 1-0.

Bij Real Madrid keerde Vinícius Júnior terug na zes weken blessureleed. Eenmaal dwong hij Mallorca-doelman Predrag Rajkovic tot een knappe redding, maar vaak strandde een aanval van de thuisploeg voortijdig. De beste kans was aan de andere kant voor Antonio Sánchez die kort voor rust met een kopbal de onderkant van de lat raakte. Mallorca bleef ongelukkig in de afwerking. Samuel Costa schoot in de 55e minuut tegen de paal.

Brahim Díaz was namens Real Madrid dicht bij een treffer. Na een door doelman Rajkovic gekeerd schot van Rodrygo kopte de vervanger van de na een uur gewisselde Vinícius tegen de binnenkant van de paal.

In de 78e minuut was het dan toch raak voor Real. Rüdiger kopte raak uit een hoekschop van Luka Modric. Real komt door de winst op 48 punten uit negentien duels. Girona, dat later op woensdag een thuiswedstrijd speelt tegen Atlético Madrid, heeft 45 punten.