Girona wint nipt van Mallorca en blijft dromen van Europees voetbal

Bernardo Espinosa viert zijn doelpunt tegen Mallorca.
Bernardo Espinosa viert zijn doelpunt tegen Mallorca.Profimedia
Girona mag nog altijd dromen van Europees voetbal, want het maakte zelf geen fout. Er werd ternauwernood gewonnen van Mallorca. Het werd 2-1 voor de rood-witten.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Girona op voorsprong door een meesterlijke vrije trap met links van Tsygankov.

Girona - Mallorca statistieken
Girona - Mallorca statistiekenOpta by Stats Perform

Girona lijkt het weg te geven

Girona domineerde de tweede helft, maar verzuimde om de voorsprong uit te breiden. De wetten in het voetbal vertellen dat je dan de deksel op de neus krijgt en dat gebeurde ook. Via een penalty schoot Muriqi raak en trok de stand gelijk.

Er was nog tijd voor Girona om te reageren, en die kwam van een nog steeds geïnspireerde 'Taty' Castellanos. De Argentijn rondde een voorzet van rechts van Iván Martín af om de stand op 2-1 te brengen en de Catalaanse club te laten dromen van Europa.

Flashscore speler van de wedstrijd: 'Taty' Castellanos.

Bekijk alle details van Girona - Mallorca op Flashscore.