Castellanos scoort viermaal(!) en schiet laatste sprankje hoop Real aan diggelenEPA
Valentín Castellanos heeft Real Madrid het laatste sprankje hoop op de landstitel ontnomen. De spits uit Argentinië was met vier doelpunten verantwoordelijk voor de verrassende zege van Girona op de huidige nummer 2 van La Liga (4-2).

Koploper FC Barcelona kan woensdag de voorsprong op Real Madrid nog verder vergroten. Bij een zege op Rayo Vallecano loopt het verschil met de naaste concurrent op naar 14 punten. Real Madrid is nog actief in de Champions League, waarin Manchester City de tegenstander in de halve finales is. De club stuit over anderhalve week ook nog op Osasuna in de finale van de Spaanse beker.

De 24-jarige Castellanos kopte Girona in de 12e minuut op voorsprong, na een afgemeten voorzet van Miguel Gutiérrez. Hij verdubbelde de score in de 24e minuut. Na de 2-1 van Vinícius Júnior maakte de Argentijn in de openingsfase van de tweede helft het derde doelpunt van de thuisploeg. De aanvaller, gehuurd van New York City, kopte Girona na ruim een uur ook nog naar 4-1. Hij kreeg 10 minuten later een publiekswissel. Lucas Vázquez scoorde in de slotfase nog voor Real, na een prachtige assist van Vinícius Júnior.

Esteban Echaverría

Castellanos is de eerste speler sinds Esteban Echaverría die in een competitieduel met Real Madrid minimaal vier keer doel heeft getroffen. De Spanjaard scoorde in 1947 vijfmaal voor Oviedo tegen Real.

Real Madrid speelde zonder de geblesseerde spits Karim Benzema en de zieke doelman Thibaut Courtois.