Atlético Madrid komt na thuiszege op twee punten van stadgenoot Real Madrid

Alvaro Morata van Atlético Madrid viert de 2-1 tegen Real Mallorca
Alvaro Morata van Atlético Madrid viert de 2-1 tegen Real MallorcaANP
Atlético Madrid is stadgenoot Real Madrid tot op 2 punten genaderd in La Liga. Atlético won op eigen veld met 3-1 van Real Mallorca en profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van Real Madrid tegen Girona.

Mallorca nam na 20 minuten nog wel de leiding via Matija Nastasic, maar Rodrigo De Paul maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk. Kort na rust bezorgde Álvaro Morata de thuisploeg met een kopbal een 2-1-voorsprong en de Belg Yannick Carrasco maakte er een klein kwartier voor tijd 3-1 van.

Bij Atlético, dat aantrad in blauw-witte thuisshirts vanwege het 120-jarig bestaan, behoorde de geblesseerde Memphis Depay nog niet tot de selectie.

Misstap Real

Dinsdagavond verloor Real met 4-2 bij Girona. Daardoor kon Atlético de achterstand verder verkleinen tot 2 punten. Beide clubs uit de hoofdstad hebben nog zeven duels te spelen.

Koploper FC Barcelona heeft 11 punten meer dan Real en stevent af op de landstitel. De Catalanen hebben ook nog een duel tegoed.