Girona heeft koppositie in Spanje weer in handen na zege op Alaves

Aanvaller Artem Dovbyk van Girona in duel met Alaves-doelman  Antonio Sivera
Aanvaller Artem Dovbyk van Girona in duel met Alaves-doelman Antonio SiveraAFP
Girona bezet ook na zeventien speeldagen de bovenste plaats in de hoogste Spaanse voetbalklasse. De ploeg van verdediger Daley Blind versloeg op eigen veld middenmoter Alavés met 3-0. Girona heeft 44 punten, 2 meer dan Real Madrid en 9 meer dan Barcelona.

Girona kwam in de 22e minuut op voorsprong. Alavés-doelman Antonio Sivera bracht met de vuisten nog redding op een schot van Yan Couto, maar zag de Oekraïner Artem Dovbyk in de rebound raak koppen. Het was al zijn negende competitietreffer.

Kort voor rust verdubbelde Portu de voorsprong met een schot laag in de linkerhoek. Couto was ook nu als aangever bij het doelpunt betrokken.

Dovbyk mocht in de 58e minuut aanleggen voor zijn tiende van het seizoen. Hij schoot raak vanaf de strafschopstip nadat Alavés-verdediger Javi López slechts met een overtreding Couto had kunnen tegenhouden. Blind speelde het hele duel.