Blind ook in bekertoernooi trefzeker voor Girona

Blind in oranje
Blind in oranjeANP
Daley Blind heeft opnieuw gescoord voor Girona FC. De 33-jarige Oranje-international deed dat in de derde ronde van het Spaanse bekertoernooi. Girona won met 2-0 bij Elche, dat een klasse lager speelt.

Blind, drie dagen eerder al trefzeker in de door zijn elftal met 4-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid, dook in de 37e minuut vrij op bij de tweede paal na een hoekschop. De spelers van Elche waren hem uit het oog verloren, waarna Blind de bal net voor de keeper in het doel kon tikken.

De Braziliaan Yan Couto verdubbelde halverwege de tweede helft de voorsprong voor Girona, dat zich dankzij de winst voor de achtste finales kwalificeerde. Girona staat in de competitie op de tweede plaats met evenveel punten als koploper Real Madrid.