KRC Genk in Belgische topper ruim langs Royal Antwerp FC

Patrik Hrosovsky van Genk is Jurgen Ekkelenkamp van Antwerp te slim af
Patrik Hrosovsky van Genk is Jurgen Ekkelenkamp van Antwerp te slim afAFP
Racing Genk heeft de topper in de Belgische voetbalcompetitie tegen Antwerp met duidelijke cijfers gewonnen. De door Mark van Bommel getrainde landskampioen ging met liefst 3-0 onderuit en zag Genk op de ranglijst passeren.

Genk kwam al na tien minuten op voorsprong. De Gambiaan Alieu Fadera kapte Antwerp-aanvoerder Toby Alderweireld uit en verraste doelman Jean Butez met een schot in de korte hoek. Antwerp kwam weinig in de buurt van het doel van Maarten Vandevoordt. Een schot van Jurgen Ekkelenkamp verdween na ruim een half uur hoog over het Genkse doel. Het was pas de eerste serieuze kans voor de bezoekers.

De in de 69e minuut ingevallen Toluwalase Emmanuel Arokodare zorgde voor een voortijdige beslissing in de soms grimmige topper. Eerst scoorde de Let in de 75e minuut op aangeven van Yira Sor. Twee minuten later passeerde hij Butez beheerst in de verre hoek: 3-0. Vincent Janssen speelde het hele duel voor Antwerp. Van Bommel bracht Gyrano Kerk het laatste kwartier in het veld.

Genk staat voorlopig vierde, wel op ruime afstand van koploper Union.