Lazio in halve finale Coppa Italia dankzij door Huijsen veroorzaakte penalty

Matteo Guendounzi (R) van SS Lazio in duel met Dean Huijsen (L)
Matteo Guendounzi (R) van SS Lazio in duel met Dean Huijsen (L)AFP
Lazio staat in de halve finale van de Coppa Italia. De club won de stadsderby met de grote concurrent AS Roma (1-0). Mattia Zaccagni maakte het enige doelpunt. Hij benutte in de 51e minuut een strafschop na een overtreding van Dean Huijsen op Valentín Castellanos.

Trainer Mourinho nam Huijsen weinig kwalijk. "Het is altijd pijnlijk om de derby van Rome te verliezen", zei de Portugees. "Maar dit was een strafschop die alleen in het moderne voetbal wordt gegeven. De scheidsrechter kijkt vanaf drie meter toe maar laat doorspelen. Maar de videoscheidsrechter vindt het wel een penalty."

De 18-jarige Huijsen stond voor het eerst in de basis bij AS Roma, de komende tegenstander van Feyenoord in de Europa League. De verdediger, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Spanje, wordt in de tweede helft van het seizoen verhuurd door Juventus. Hij debuteerde zondag als invaller voor AS Roma in een duel met Atalanta.

Wissel Karsdorp

Rick Karsdorp had ook een basisplaats bij AS Roma. Hij werd na 58 minuten gewisseld. Trainer Mourinho haalde Huijsen in de 81e minuut naar de kant. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man. Aanvaller Pedro van Lazio kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de beladen bekerwedstrijd. Sardar Azmoun werd in de 10e minuut van blessuretijd van het veld gstuurd.

Fiorentina plaatste zich dinsdag al voor de halve finales, na een zege na strafschoppen op Bologna. AC Milan - Atalanta en Juventus - Frosinone zijn de overige duels in de kwartfinales van het Italiaanse bekertoernooi.