Frenkie de Jong met FC Barcelona naar achtste finales beker

Robert Lewandowski viert de derde treffer met zijn teamgenoten
Robert Lewandowski viert de derde treffer met zijn teamgenotenAFP
FC Barcelona heeft zich in navolging van onder meer Real Madrid, Atlético Madrid en Girona geplaatst voor de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi. Het elftal van trainer Xavi overtuigde niet tegen de amateurs van Barbastro, die uitkomen op het vierde niveau: 2-3.

Frenkie de Jong had een basisplaats bij FC Barcelona, dat dankzij een doelpunt van Fermin López na ruim een kwartier de leiding nam. Kort na de pauze verdubbelde Raphinha de voorsprong.

Barbastro kwam in de 57e minuut verrassend terug via Garrido De Mesa. Robert Lewandowski leek de zege kort voor tijd met een benutte strafschop veilig te stellen, maar de thuisploeg kreeg in blessuretijd ook een penalty. Marc Prat scoorde, maar verder kwam Barbastro niet.