Messi en Suarez schieten Inter Miami naar de kwartfinale van de CONCACAF

Lionel Messi was belangrijk met een doelpunt en een assist voor Inter Miami
Lionel Messi was belangrijk met een doelpunt en een assist voor Inter MiamiProfimedia
Luis Suarez en Lionel Messi schoten vannacht raak toen Inter Miami zich plaatste voor de laatste acht van de CONCACAF Champions Cup door met 3-1 (5-3 in totaal) te winnen van Nashville.

Messi leverde een assist op Suarez voor de openingstreffer in de achtste minuut en de Argentijn vond zelf het doel in de 23e minuut. De achtvoudig Ballon d'Or-winnaar werd in de 50e minuut gewisseld en zijn vervanger Robert Taylor zorgde met een kopbal in de 63e minuut voor de overwinning.

Inter Miami-coach Gerardo 'Tata' Martino zei dat Messi's wissel, terwijl hij nergens last van leek te hebben, te wijten was aan een zorg over zijn hamstring. "Hij heeft een overbelasting in zijn rechter hamstring, dus we wilden geen risico's nemen. We keken of hij het wat langer kon volhouden, maar hij had er last van en we haalden hem liever voor de zekerhei naar kant", zei hij. "Ik kan me voorstellen dat hij voor de wedstrijd van zaterdag (bij D.C. United, red.) niet beschikbaar zal zijn."

Miami, dat voor het eerst meedoet aan de competitie, moet het in de kwartfinales opnemen tegen de winnaar van de tweede wedstrijd tussen het Mexicaanse Monterrey en FC Cincinnati uit de MLS van donderdag. De ploeg uit de Liga MX speelt thuis en heeft een 1-0 voorsprong te verdedigen na de vorige wedstrijd.