Messi en Suarez belangrijk bij overwinning Inter Miami tijdens seizoensouverture

Suarez en Messi spelen bij Inter Miami wederom samen
Suarez en Messi spelen bij Inter Miami wederom samenProfimedia
De MLS is weer begonnen en Lionel Messi heeft van zich laten spreken. De Argentijnse superster was belangrijk in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van zijn Inter Miami tegen Real Salt Lake.

Messi speelde 90 minuten en maakte een einde aan alle twijfel over zijn fitheid. De aanvaller miste door blessures het einde van het vorige seizoen en een deel van de voorbereiding op het huidige.

In de zomer werd Messi's oud-ploeggenoot bij Barcelona, Luis Suarez, aangetrokken en Miami wordt gezien als de favoriet voor de titel dit jaar.

Zowel Suarez als de andere ex-Barça-spelers, Jordi Alba en Sergio Busquets, stonden in de basis bij de formatie van trainer Gerardo Martino.

De openingstreffer in de eerste wedstrijd van het seizoen kwam tot stand toen via Busquets en Messi, die de Finse aanvaller Robert Taylor in stelling bracht de bal achter de Salt Lake-doelman te schuiven. Daarbij ging de keeper niet vrijuit.

Messi ging zich naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer met het spel bemoeien en bediende zeven minuten voor tijd Suarez, die de Paraguayaanse middenvelder Diego Gomez de kans bood de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0.