Zuid-Korea en Jordanië bijna geplaatst voor knock-outs na vermakelijk gelijkspel

Jordanië's Yazan Alarab viert zijn fraaie doelpunt met een even fraai stukje acrobatiekProfimedia
Jordanië en Zuid-Korea moeten de punten delen na een vermakelijk 2-2 gelijkspel in de tweede speelronde van groep E op de Azië Cup.

Talisman Heung-Min Son opende de score voor Zuid-Korea met een penalty in de negende minuut. Jordanië kwam op gelijke hoogte doordat Yong-Woo Park de bal in zijn eigen doel viel een half uur later, waarna er zelfs de voorsprong kwam voor Jordanië na een knap dropshot van Yazan Abdallah Al Naimat in de blessuretijd van de eerste helft.

In de tweede helft ging Zuid-Korea naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar vond deze lange tijd niet. Jordanië trok zich volledig terug en liet zich niet verrassen door de kwalitatief betere Koreanen. Bij tijd en wijle kwam de ploeg er zelfs gevaarlijk uit via de counter.  In de eerste van 11 minuten blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog, nu met een eigen doelpunt van Jordanië-kant. Een schot dat makkelijk gepakt had kunnen worden door doelman Yazid Abu Layla werd aangeraakt door Yazan Abo Al Arab, waardoor de keeper kansloos was. Beide ploegen hadden nog kans op de overwinning in de resterende minuten, maar een gelijkspel was een terechte uitslag.

Statistieken Jordanië - Zuid-Korea
Statistieken Jordanië - Zuid-KoreaFlashshare

Door het gelijkspel staan beide landen nu op vier punten, wat normaal gesproken op zijn minst genoeg moet zijn voor een plek bij de beste nummers drie. Bahrein en Maleisië spelen hun wedstrijd in groep E om 15.30 uur, voor beide landen geldt dat alleen een overwinning nog kans biedt op het bereiken van de knock-outs.