Son Heung-min scoort twee keer bij zege van Zuid-Korea op China in WK-duel

Son Heung-min (L) viert een doelpunt tegen China
Son Heung-min (L) viert een doelpunt tegen ChinaAFP
Zuid-Korea boekte dinsdag de tweede zege in twee wedstrijden in de WK-kwalificatie 2026. Aanvoerder Son Heung-min scoorde tweemaal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen op China.

Son legde een uitverkocht stadion met meer dan 40.000 fans in Shenzhen het zwijgen op met twee doelpunten in de eerste helft, de eerste uit een penalty en de tweede met een knappe kopbal. Zuid-Korea maakte het in de slotminuten af door een rake kopbal van Jung Seung-hyu en staat nu bovenaan in Groep C met zes punten.

De ploeg van Jurgen Klinsmann versloeg Singapore vorige week met 5-0 om hun kwalificatiecampagne in stijl te beginnen. Met aanvaller Son in de hoofdrol domineerden de Koreanen en stonden ze na 11 minuten voor. De aanvaller vanWolverhampton Wanderers, Hwang Hee-chan, werd neergehaald in het strafschopgebied en Son van Tottenham Hotspur schoot de penalty binnen.

Daarna hield Zuid-Korea de overhand. Aanvaller Cho Gue-sung kopte net over de lat toen hij vrij stond uit een corner en Son stuitte op de handen van de overwerkte doelman Yan Junling. De directe vrije trap van Hwang In-beom ging halverwege de eerste helft net langs de paal van Yan, maar China had drie minuten voor rust op gelijke hoogte moeten komen met hun eerste echte kans.

Wedstrijdstatistieken
WedstrijdstatistiekenFlashscore

Zuid-Korea, dat tot de laatste 16 van het WK van 2022 is doorgedrongen, had kort na de pauze met 3-0 voor moeten komen, maar China-verdediger Zhu Chenjie redde de bal van de lijn. In andere Aziatische WK-kwalificatiewedstrijden versloeg Noord-Korea Myanmar met 6-1 en won Tadzjikistan in Pakistan met dezelfde score. Later op dinsdag staat Australië tegenover Palestina in Koeweit, Japan speelt tegen Syrië in Jeddah en India ontvangt Qatar.

De beste twee uit elk van de negen groepen in de Aziatische kwalificatie voor het WK gaan door naar de laatste kwalificatiefase.