PSV speelt in curieus oefenduel twee keer gelijk tegen Hamburger SV

Ramalho van PSV kreeg in de eerste helft een rode kaart en mocht na de rust weer meedoenANP
PSV heeft de laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de competitie niet kunnen winnen. In Marbella hield Hamburger SV, dat in Duitsland uitkomt op het tweede niveau, het elftal van trainer Peter Bosz op 2-2.

PSV en HSV speelden uiteindelijk twee losse wedstrijden. Dat deden ze om de regels te kunnen omzeilen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg PSV-verdediger André Ramalho een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler in het strafschopgebied.

Tijdens de rust, toen het al 2-2 stond, maakte zowel HSV als PSV de arbitrage duidelijk de tweede helft gewoon elf tegen elf te willen spelen. Omdat dat volgens de regels niet mag, volgde als oplossing het besluit om de wedstrijd op te delen in twee wedstrijden. Ramalho kon zo weer meedoen en na rust begon het duel met 0-0. Dat werd in de 'tweede' wedstrijd ook de eindstand.

Competitiehervatting

Beide PSV-treffers kwamen op naam van aanvoerder Luuk de Jong.

Koploper PSV hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior en evenaart bij winst het record uit het seizoen 1987/1988. PSV won toen, onder leiding van coach Guus Hiddink, de eerste zeventien competitiewedstrijden.