Luis Suárez beleeft droomdebuut voor Grêmio: scoort hattrick in een helft en pakt trofee

Suárez is trots met zijn eerste trofee
Suárez is trots met zijn eerste trofee AFP
Uruguayaanse ex-Groningen- en Ajax-spits Luis Suárez beleefde een droomdebuut voor Grêmio door in de eerste helft een hattrick te scoren en daarmee zijn nieuwe Braziliaanse club aan de overwinning in de Recopa Gaúcha Super Cup te helpen. Deze cup wordt georganiseerd door de FGF en wordt gespeeld in het begin van het seizoen tussen de winnaar van het Campeonato Gaúcho en de Copa FGF van het voorgaande jaar.

Suárez, die na zijn vertrek bij Nacional uit Uruguay gratis naar Grêmio is gekomen, scoorde binnen 37 minuten drie keer en versloeg zo São Luiz met 4-1 in het voorgerecht van het nieuwe seizoen.

Grêmio maakte alle vier de doelpunten in de eerste helft met onder andere een lob over de keeper en een steekbal.

Het was de eerste keer sinds december 2013 dat de 35-jarige een hattrick scoorde in de eerste helft, toen maakte hij er drie voor Liverpool tegen Norwich City in de Premier League.

Suárez, die ook naast Liverpool ook voor FC Groningen, Ajax, Barcelona en Atlético Madrid speelde, nam in oktober afscheid van Nacional nadat hij zijn jongensclub aan het Uruguayaanse kampioenschap had geholpen.

Grêmio speelt dit seizoen in de Braziliaanse Serie A nadat het vorig jaar promoveerde.