Lakers op rand van de afgrond na nieuwe nederlaag, Embiid leidt 76ers naar overwinning

Nikola Jokic is Anthony Davis de baas
Nikola Jokic is Anthony Davis de baasProfimedia
De Denver Nuggets hebben ook de derde wedstrijd van de eerste ronde van de Western Conference NBA play-offs gewonnen van de Los Angeles Lakers. De Philadelphia 76ers wisten in eigen huis hun eerste overwinning te boeken in de serie tegen de New York Knicks.

Nuggets @ Lakers

Regerend kampioen Denver poetste een achterstand van 10 punten, opgelopen in het eerste kwart, weg en won in Los Angeles met 112-105.

Aaron Gordon maakte 29 punten en pakte 15 rebounds terwijl tweevoudig MVP Nikola Jokic tot 24 punten, 15 rebounds en negen assists kwam voor de Nuggets, die nu een schier onoverbrugbare 3-0 voorsprong hebben genomen in de best-of-seven serie.

“We moeten uitzoeken hoe we zaterdag een wedstrijd kunnen winnen om in leven te blijven,” zei Lakers-coach Darvin Ham.

Nuggets @ LakersNBA

De Nuggets hebben de laatste 11 wedstrijden tegen de Lakers gewonnen. In de finale van de Western Conference van vorig jaar werd het 4-0 voor Denver.

“Ik denk niet dat het iets met onze tegenstander te maken heeft,” zei Gordon. “Het gaat erom wat wij doen en welke jongens we hebben. We focussen ons gewoon op goed zijn en dan komt het resultaat vanzelf.”

Bij rust stonden de Nuggets nog met vier punten achter, maar ze liepen in het derde kwart weg bij de Lakers, die in het vierde kwart geen vuist meer konden maken.

“Het is een kwestie van raken en missen,” zei Ham. “Als je niet scoort, doen zij het. Ze zijn goed bezig, het is moeilijk.”

Davis & James

Anthony Davis maakte 33 punten en pakte 15 rebounds terwijl LeBron James tot 26 punten, zes rebounds en negen assists kwam. D’Angelo Russell kreeg geen enkel punt op het bord en hij miste alle zeven van zijn pogingen. Davis kwam in het laatste kwart niet verder dan drie punten.

Jamal Murray, die maandag nog een buzzer-beater maakte voor de Nuggets, voegde 22 punten en negen assists toe. Michael Porter Jr. was goed voor 20 punten en 10 rebounds voor Denver.

Knicks @ Sixers

Zowel de 76ers als de Orlando Magic voorkwamen dat ze met 3-0 achter kwamen. Philadelphia boekte een indrukwekkende 125-114 overwinning op de Knicks. MVP Joel Embiid maakte maar liefst 50 punten.

De Magic wonnen in eigen huis met 121-83 van de Cleveland Cavaliers en zetten de stand op 2-1 in de serie.

Knicks @ SixersNBA

Na de twee nederlagen in Madison Square Garden, bleef Embiid overtuigd dat zijn ploeg de betere was en het thuis recht zou zetten. Hij zorgde er persoonlijk voor dat dat gebeurde door 13 van zijn 19 pogingen raak te mikken, inclusief vijf-uit-zeven driepunters.

Hij was in het derde kwart goed voor 18 punten en de Sixers maakten een achterstand van drie punten bij rust goed en stonden aan het begin van het laatste kwart 13 punten voor.

Aangezichtsverlamming

Embiid maakte na zijn prestatie bekend last te hebben van de ziekte van Bell, ook wel aangezichtsverlamming. “Ja, dat is vrij ververlend,” zei Embiid over de aandoening, die meestal na een aantal weken of maanden weggaat. “De linkerkant van mijn gezicht, mijn mond, mijn oog. Het is moeilijk. Maar ik geef niet op.”

Embiid pakte tevens acht rebounds, gaf vier assists en noteerde een block. Tevens kreeg hij een flagrant foul tegen nadat hij Mitchell Robinson bij zijn enkel onderuit trok. Dat gebeurde enkele momenten nadat Embiid zelf werd aangepakt voor OG Anunoby.

Volgens Embiid wilde hij voorkomen dat Robinson op hem zou vallen, maar Robinson moest de arena met bescherming aan zijn voet verlaten.

Brunson

Jalen Brunson werd de topscorer bij de Knicks met 39 punten en 13 assists. Josh Hart kwam tot 20 punten en Donte DiVincenzo kwam tot slechts vijf punten.

De 76ers kunnen zondag de stand in de serie gelijkzetten.

Cavs @ Magic

In Orlando was Paolo Banchero goed voor 31 punten en 14 rebounds voor de Magic, die de Cavs een de grootste nederlaag in een play-off-wedstrijd ooit toedienden.

“Ik wilde gewoon sterk beginnen,” zei Banchero. “3-0 is heel iets anders dan 2-1. We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen - en zaterdag moet dat weer.”