Galatasaray gaat niet opnieuw de fout in en wint 24e Turkse landstitel

Mauro Icardi was de grote man bij Galatasaray en is topscorer van de Süper Lig
Mauro Icardi was de grote man bij Galatasaray en is topscorer van de Süper LigProfimedia
Een week na de verloren derby tegen Fenerbahçe heeft Galatasaray de titel alsnog gewonnen. Op bezoek bij Konyaspor won Cim Bom Bom met 1-3. Fenerbahçe won in eigen huis ruim van Istabulspor, maar moest hopen op een nederlaag van de aartsrivaal. Met 102 punten vestigt Galatasaray eveneens een nieuw record.

In het Anatolische Konya had Galatasaray maar één doel voor ogen: niets aan het toeval overlaten en winnen van Konyaspor. De nederlaag in de derby van vorig weekend deed veel pijn in het district Galata: met een zege op Fenerbahçe won Galatasaray de 24e landstitel in clubhistorie, maar een 0-1 nederlaag voorkwam dit.

Een week later moest het dus alsnog gebeuren voor de geel-rode ploeg van oud-bekenden Hakim Ziyech, Davinson Sánchez, Dries Mertens en Carlos Vinicius. Mauro Icardi gaf het goede voorbeeld met de openingsgoal na 29 minuten: een voorzet van de Duitser Derrick Köhn werd slim binnengekopt door de Argentijnse topscorer van de Süper Lig.

Zes minuten na rust deed Icardi het dunnetjes over en verdubbelde hij de voorsprong van zijn ploeg met een mooi goal achter het standbeen langs. Twee minuten later gooide middenvelder Berkan Kutlu de wedstrijd, en daarmee de titelstrijd, in het slot.

Recordbrekend kampioenschap

Met 102 punten is Galatasaray ook de beste kampioen in Süper Lig-historie. Het vorige puntenrecord vestigde de club zelf in 1988/1989, toen Galatasaray 93 punten pakten in een seizoen dat twee wedstrijden minder telde dan de hedendaagse Süper Lig. Fenerbahçe eindigt op de tweede plaats met een eveneens onwerkelijk aantal van 99 punten.

Fenerbahçe deed wat het moest doen tegen stadsgenoot Istanbulspor en won ruim met 6-0, maar kon enkel met een nederlaag van Galatasaray aanspraak maken op de titel. Edin Dzeko, oud-Eredivisionisten Sebastian Szymanski en Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Serdar Dursun en Joshua King waren de doelpuntenmakers voor de Turkse vice-kampioen.