Marten de Roon scoort voor Atalanta dat naar vijfde plek in Serie A stijgt

Marten de Roon schiet de 0-1 binnen
Marten de Roon schiet de 0-1 binnenProfimedia
Atalanta BC heeft een potentiële bananenschil tegen een de laatste tijd steeds beter spelend Cremonese vermeden door met 1-3 te winnen bij de hekkensluiter in de Serie A. Marten de Roon brak de ban in een eerste helft zonder grote kansen door vlak voor rust uit het niets de openingstreffer binnen te tikken.

Met een verschil van 32 punten voor de aftrap hadden de Cremonese-fans natuurlijk al het ergste te vrezen. Maar door een opleving heeft La Cremo vijf punten gepakt uit de laatste vijf competitiewedstrijden, en op basis van de eerste helft bleek eens te meer dat de ploeg van Davide Ballardini niet bereid is haar status in de Serie A zonder slag of stoot op te geven. Ze knokten voor wat ze waard waren, maar het leidde niet tot grote kansen voor de thuisploeg en ook de bezoekers kwamen nauwelijks in de buurt van de goal. Vlak voor rust belandde een voorzet van Duván Zapata echter zomaar bij De Roon. De oud-speler van Sparta en Heerenveen maakte geen fout en scoorde voor de tweede competitiewedstrijd op rij.

Gouden wissel

De bezoekers voerden na de pauze de druk op, maar de alerte doelman Marco Carnesecchi stond paraat om een inzet van Ademola Lookman van dichtbij te stoppen. Het zag er niet goed uit voor de thuisploeg, totdat een handsbal in het strafschopgebied van Rafael Tolói een strohalm opleverde. Aanvoerder Daniel Ciofani nam de penalty en stuurde Juan Musso met succes de verkeerde kant op om de stand gelijk te trekken. Gian Piero Gasperini had een wissel nodig om het tij te keren en bracht Rasmus Højlund en Jeremie Boga in. Laatstgenoemde bracht Atalanta weer op voorsprong na een indrukwekkende rush over de zijkant van de eerstgenoemde.

Højlund verprutste in de slotfase een kans om de wedstrijd af te maken, maar Lookman schoot in blessuretijd zijn ploeg alsnog naar veilige haven. Voor nu staat Atalanta vijfde met één punt voorsprong op AS Roma. De ploeg uit de hoofdtad speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Cremonese lijkt nog altijd de gedoodverfde degradant. De achterstand op nummer 17 Spezia is liefst 11 punten. De hekkensluiter won dit seizoen nog maar één keer. Dat was wel tegen AS Roma.