Nederlands getint Atalanta verslaat Lazio en stijgt naar plaats 3 van de Serie A

Atalanta's Rasmus Hojlund scoort de 0-2
Atalanta's Rasmus Hojlund scoort de 0-2AFP
Atalanta won zaterdag met 2-0 van Lazio, door doelpunten van Davide Zappacosta en Rasmus Hojlund en heeft daarmee de gastheren ingehaald om de top vier van de Serie A binnen te dringen.

Wedstrijdverslag

Bij Atalanta startten de drie Nederlandse internationals Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer in de basis.

Ademola Lookman had een kans om de score te openen voor Atalanta in de 21e minuut, maar Lazio-doelman Ivan Provedel reageerde snel om de bal te pareren.

De bezoekers namen echter twee minuten later de leiding via verdediger Zappacosta, die een prachtig schot in de rechterbovenhoek van het doel loste.

Atalanta had voor het halve uur al 11 schoten, waarvan zes op doel en ging, ondanks minder balbezit, op jacht naar nog een doelpunt.

In de 36e minuut was spits Hojlund dicht bij de 2-0 toen hij een solo afrondde met een schot uit een moeilijke hoek richting de tweede paal, maar hij miste net het doel.

In de vierde minuut van de tweede helft slalomde de Deense international opnieuw door de verdediging, maar Provedel redde op zijn poging.

De 20-jarige verdubbelde uiteindelijk na 20 minuten in de tweede helft de voorsprong van Atalanta, toen hij een voorzet van Lookman controleerde en de bal van dichtbij in het net schopte.

Lazio, dat zijn kansen niet benutte, had het zes minuten voor het einde nog spannend kunnen maken via invaller Manuel Lazzari, maar de verdediger werd afgestopt door doelman Juan Musso en niet veel later klonk het eindsignaal.

De Nederlanders speelden alledrie een prima wedstrijd voor Atalanta. Hans Hateboer raakte in de tweede helft geblesseerd en werd gewisseld. Het ziet er niet al te best uit voor de rechtermiddenvelder.

Lazio - Atalanta
Lazio - AtalantaFlashshare

De gevolgen

Atalanta steeg van de zesde plaats naar de derde plaats, op doelsaldo over AS Roma (vierde plaats) en AC Milan (vijfde plaats) heen en staat op 41 punten uit 22 wedstrijden.

Lazio, dat op 39 punten bleef staan en hun reeks van vier wedstrijden zonder overwinning in alle competities verlengde, zakte naar de zesde plaats.

Atalanta ontvangt Lecce op 19 februari, terwijl Lazio op bezoek gaat bij Salernitana.